Relvainstruktori kursus algas taas

16.09.2024

Kaitseliidu koolis algas järjekordne relvainstruktorite kursus, selle aasta jooksul on see teine. Õppureid on üle Eesti ehk sõna otseses mõttes igast Eestimaa otsast: Narvast ja Saaremaalt, Võrumaalt ja Harjumaalt, rääkimata lähematest kohtadest. Kursusele pääsesid üle kahekümne õppuri, samas „ukse taha“ jäi veidi rohkem kui kursusele võeti.

Kursus õppuri, Võrumaa maleva NKK liikme Ruth Maadla pilgu läbi: Reede õhtul algas selle aasta teine Relvainstruktori kursus (RIK) Kaitseliidu koolis. Õppurid tundsid ennast enesekindlalt ja kellelgi närvi sees ei olnud, kuniks nad pidid läbima Test 1. Siis tuli esimene arusaamine, et tasemed on erinevad ja on, mida juurde õppida. Eks igaühel olid mingid kogemused ju relvadega olemas, aga erinevad drillid on vahepeal muutunud ja vajavad meelde tuletamist.

Laupäev ja pühapäev algasid varakult hommikuse virgutava jooksu ja võimlemisega. See andis päevale kohe erksama alguse. Instruktorite poolt tehti ülevaade koolituskaardi tegemisest ja näidati ette, kuidas üks relvatund võiks välja näha. Peale seda said õppurid ise koostada koolituskaarti ja hiljem ka grupis valmistada ette relvatundi. Laupäeva õhtuks olid kõik saanud aru, kui tähtis on koolituskaardi tegemine ja tunni läbiharjutamine. Pühapäevane päev keskendus meie ettevalmistatud tunni läbiviimisele meie gruppides. Pühapäeval, enne koju minekut, võtsime ühiselt õpitu kokku. Kõik grupid said välja tuua kõige suuremad puudujäägid nende tehtud tundides ja enamus oli ühel nõul, et harjutama peaks õigeid termineid ja tunni läbiviimisel on väga tähtis jälgida ettevalmistatud koolituskaarti.“